26 Haziran 2008 Perşembe

Opera Mini 4.0.Tr - Tarayıcı



Opera Mini 4.0.Tr

Bilgisayarlardaki internete girmeye yarayan explorer benzeri telefonla internete girmeyi sağlayan bir tarayıcıdır.

(İnternete GPRS üzerinden girildiği için ücretlidir. Kullanılan KB üzerinden ücretlendirme yapılır. Bu nedenle Operanın ayarlarına girerek resimleri düşük kalitede göstermesini yada hiç göstermemesini sağlayarak azami kb tasarrufu yapmış olursunuz. Örneğin normal bir internet sayfası 65 kb ike resimleri göstermediğiniz takdir de bu 15-20 kb'a düşmektedir.)

>>>"1" tuşu pratik kısayoldur.
>>>"Yardım" menüsünde "Hakkında" linkini tıklayarak oturumda ve toplamda kaç kb harcadığınızı görebilirsiniz.

>>>"Yer İmleri"ni silebilir kendiniz istediğiniz sayfaları ekleyebilirsiniz.

>>> Sayfa açıldığında (ayarlardan cep modunu seçmediyseniz) tamamı görünür ve sayfa üzerindeki kareyi istediğiniz yere yön tuşları yada 2-4-6-8 tuşlarıyla taşıyarak "5" yada "ok" tuşuna basayarak büyütebilirsiniz. Eski haline dönmek için "geri" butonuna tıklayınız

NOT: Opera Mini web sayfalarındaki flash animasyonlarını göstyermediğinden ve videoları oynatmadığından sayfalar gözünüze eksik görünebilir. Ama flash ve videoları oynatmaması bizim açımızdan bir tasarruftur. Aksi takdir de fazlaca kb harcamış oluruz.

>>> Bunların dışında opera ile normal bilgisayarda yaprığınız herşeyi yapabilirsiniz. Yazıları okuyabilir,resimleri telefona kaydedebilir, maillerinizi açabilir, okuyabilir ve yeni mail gönderebilirsiniz. anketlere katılabilirsiniz. Not: Örneğin hotmailde bir maili okudunuz ve yanıtla tuşuna bastınız. Cevap yazacağınız yere tıkladığınızda eğer yazı alanı açılmazsa "1" tuşuna basarak "Cep görünümü" nü işaretleyin. Sorun hallolmuş olacak. Gerisini kurcaladıkça öğrenirsiniz zaten.

Download







Coğrafya dersi için
www.cografyadersanesi.blogspot.com

Tüm Dersler İçin
www.lisederslerim.blogcu.com

2009 Öss Sınavı İçin

www.osssinavi2009.blogcu.com

Coğrafya lise Etkinlikleri İçin
www.osscografya.blogcu.com

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

 

CEP OYUNLARI Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha